Nordic International School Nacka – första lärarna anställda

pressrelease

2023-05-03, 09:25

I höst öppnar Nordic International School Nacka i Orminge centrum. Det har sedan en tid tillbaka stått klart att den erfarne skolledaren Mr. Jonas Hård blir rektor för den nya skolan. Nu har Mr Hård, efter en noggrann rekryteringsprocess anställt sina första kollegor, Ms Linda Schneider, Ms Archana Tengali , Ms Veronica Hamzehnejad och Ms Marie Kvist.

Specialpedagog, Ms Schneider är ursprungligen från Mjölby men bor idag i Stockholm och hon kommer senast från en roll som rektor och brinner för mötet med individer i sin omgivning. Ms Schneiders mål är att bidra till att skapa trygghet och samverkan på Nordic International School Nacka.

Lärare, Ms Archana Tengali ansluter till Nordic International School med tidigare erfarenhet från internationell skolmiljö och kommer senast från en roll som NO-lärare och mentor på Internationella Engelska Skolan Årsta. Hon ser fram emot att få vara en del av elevernas utveckling genom åren på Nordic International School Nacka och har som mål att bidra till en trevlig lärandemiljö där eleverna når sin fulla potential. Hon är ursprungligen från Indien och är idag bosatt i Stockholm. Ms Archana Tengali kommer undervisa i NO.

Lärare, Ms Veronica Hamzehnejad, kommer från Stockholm och är bosatt i Haninge och kommer att undervisa i SO och i idrott. Ms Hamzehnejad kommer från ett jobb som fritidspedagog inom Botyrka kommun som hon haft parallellt med att hon utbildat sig till lärare. Hon ser framemot att ansluta till Nordic samt att få träffa alla elever. Ms Hamzehnejad hoppas kunna bidra med trygghet i klassrummet för att kunna ge en bra lärandemiljö för eleverna. På Nordic är studiero en viktig aspekt för en bra miljö, detta är något som Ms Hamzehnejad håller med om också en av anledningar till att hon valde Nordic som sin nya arbetsgivare.

Lärare, Ms Kvist är ursprungligen från Skanör och är idag bosatt i Stockholm där hon tog examen från Stockholms universitet som grundskolelärare med behörighet i matematik, svenska, engelska, samhällsorienterade ämnena samt bild. Hon är även sedan tidigare utbildad i grafisk formgivning. Ms Kvist drogs till Nordics internationella profil med tydliga linjer gällande allt från klädkod till uppförande vilket hon verkligen tror gynnar eleverna. Hon kommer undervisa Nordics elever i svenska, engelska, matematik och SO.

Rekryteringen av ytterligare personal till Nordic International School Nacka pågår löpande och intresset för att arbeta på skolan har varit omfattande.

Presskontakt

Carl-Ola Petersson

Relaterat material