Skolans nyrenoverade lokaler

En tanke bakom varje detalj

Nordic International School Nacka öppnades hösten 2023. Vi finns i helt nyrenoverade lokaler i Orminge Centrum.

I Orminge Centrum är det just nu lite rörigt på grund av kommunens utvecklingsarbete men inne hos oss kan vi garantera att det är såväl ordning och reda som studiero.

Mer om utvecklingsarbetet»

Nordic Nacka är en plats för studiero och kunskapsutveckling

Våra lokaler är skräddaresydda för att gynna skolans koncept, ordning och reda samt dedikation till studier. Nordic Nacka befinner sig mitt i samhället, precis där skolan ska vara. Utanför väggarna pågår de vuxnas vardag, på väg till träningen, till vårdcentralen eller till mataffären. Innanför våra väggar, däremot, finns ett tydligt lugn som andas studiero.

Skolans entré och student lounge

Entrén till våra skollokaler finns två trappor upp. När du går igenom den dörren är det som att komma in till skolans eget vardagsrum. Du möts direkt av vårt motto ”Work hard, be kind.” som finns monterat på väggen tvärs över. Till höger finns en av våra student lounger, utrustad med schack och andra brädspel för de dagar man inte vill leka ute. Här finns också kontorsutrymmen till vår rektor Mr. Hård och vår administratör Ms. Hamilton, samt vårt C2-rum.

Till matsalen

Går du från entrén runt hörnet till vänster kommer du befinna dig i vår matsal. Vår skolmat lagas direkt från grunden i företagets eget skolkök. Eleverna är överens om att maten är god och att det är en god stämning i matsalen.

Matsalen är ett öppet och luftigt utrymme med många fönster och mycket ljusinsläpp. I anslutning till matsalen finns bland annat vårt bibliotek.

Våra klassrum

Våra klassrum är inredda för att säkerställa så få distraktionsmoment som möjligt. Eleverna sitter två och två mot en stor whiteboard tavla och lärarens kateder. På whiteboarden hittar du bland alltid lektionens mål, eventuella läxor och en ”W/S skylt” som används för styra ljudnivån i klassrummet: ”S” står för ”silence” och ”W” står för ”whisper”.

Köanmälan

Vill du ställa ditt barn i kö?

Klicka på knappen nedan för att läsa mer och komma till köanmälningsformuläret i Schoolsoft.

Köanmälan»