Möt din blivande rektor

Mr. Jonas Hård

Vi satt ner tillsammans med Mr Jonas Hård, blivande rektor på Nordic International School Nacka och samtalade om hans nya roll hos oss.


Titta på intervjun eller läs texten nedan.

Möt Mr. Jonas Hård, rektor på Nordic International School Nacka.

Mr. Hård är en erfaren skolledare och har tidigare varit rektor för två andra skolor och arbetat som tillförordnad utbildningschef. Han är legitimerad lärare i matematik och naturvetenskap och har gått rektorsprogrammet. Att arbeta inom skolvärlden har alltid varit ett självklart val för Mr. Hård.

– Jag kommer egentligen från skolvärlden från början. Mamma har varit rektor och pappa folkskolelärare. Så för mig föll det sig naturligt att bli lärare, säger Mr. Hård.

När Mr. Hård nu är med och startar upp Nordic International School är det andra gången han är med i en uppstart av en skola.

-Det är så enormt roligt att få vara med och bygga upp en organisation. Att få vara med eleverna från deras första stund i en ny skola och hjälpa dem att bygga upp sitt självförtroende och känsla för att en skola kan vara en väldigt trygg plats. Det är något jag ser som en fantastisk möjlighet, säger Mr. Hård.

 

I uppstarten av den nya skolan är rekrytering av lärare mycket viktig. Lärare som rekryteras till skolan går igenom en gedigen rekryteringsprocess där fokus ligger på att hitta lärare som är kompetenta inom det området de undervisar i och även utbildade inom det de undervisar.

-Att få kunna sitta med i rekryteringarna och få se ansiktena på personerna som ska vara delaktiga med mig och bygga upp denna skolan ser jag som väldigt viktigt, säger Mr. Hård.

Det internationella perspektivet är väldigt viktigt på Nordic International School Nacka. Upp till 50% av undervisningen sker på engelska och bland lärarna finns det personer från många olika kulturer och länder.

-Mixen av lärare från Sverige och lärare från andra delar av världen skapar de bästa förutsättningarna för eleverna, vi får då in många olika perspektiv i den här skolan, säger Mr. Hård.

Som en del av den internationella profilen har också både lärare och elever en klädkod att följa. Eleverna har en skoluniform som de varje år får en ny uppsättning av.

-Jag tror att det är en trygghet för barnen att ha skoluniformen. Man behöver inte fundera på vad man ska ha på sig och man behöver inte heller vara orolig för att inte ha ”rätt” kläder att kunna ha på sig till skolan. Uniformen stärker även ”vi-känslan” mellan eleverna, säger Mr. Hård.

Nordic International School Nacka har ett tydligt koncept där kunskapsutveckling samt ordning och reda står i fokus. Undervisningen är 100% evidensbaserad och utgår ifrån metoder som forskningen visar ger positiva effekter på elevers kunskaper och färdigheter.

-Att utgå från forskning i undervisningen är en förutsättning för att kunna skapa den bästa kunskapsinhämtningen hos våra elever, säger Mr. Hård.

Tre beståndsdelar

Vårt koncept

Med utgångspunkt i vad forskningen visar leder till god kunskapsutveckling och sociala förmågor, har vi utvecklat ett koncept med tre beståndsdelar.

Läs mer om vårt koncept»